2016-12-20 11:49:00• hírek • Szatmár.ro

Hatalmas területet birtokol a NEPI befektetési alap

Ma már közel 7,5 hektár terület áll a plázaépítő rendelkezésére a Károlyi úton.

Eseményekben igen gazdag a NEPI dél-afrikai befektetési alap által tervbe vett szatmárnémeti pláza megépítésének eddigi története. A legtöbb gondjuk a területekkel volt, a Károlyi úton felépítendő bevásárlóközpont helyére eredetileg sportcsarnok épült volna. Aztán a helyi tanács megváltoztatta a terület "rendeltetését", emiatt az egykoron kisajátított területeket visszakaphatták - pontosabban visszavásárolhatták - egykori tulajdonosaik.

Sokan úgy gondolták, hogy a plázaépítőknek jó drágán adhatják majd el a földeket, hiszen azoknak nagy szükségük van ezekre. Mások azért próbáltak akár horribilis áron is hozzájutni földekhez, hogy megakadályozzák az építést - persze saját üzleti érdekeik miatt.

Most viszon úgy tűnik, hogy tényleg elhárult minden akadály, sőt, a NEPI jobban is áll, mint hitte. Eddig nagyjából 4 hektár terület állt a rendelkezésére, ám az utóbbi időben újabb területek kerültek a birtokába - ezzel pedig 7,5 hektárra sikerült bővíteni a tulajdonukat.

Ezzel gyakorlatilag a Károlyi úton az ő birtokukba került a teljes terület a Kauflandtól az új ortodox templomig. Bízunk benne, hogy a nagy területet sikerül megfelelően felhasználniuk, és 2017-ben egy magas színvonalú plázát tudnak majd nyitni, a terveiknek megfelelően.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: